Voor de gemeente Nieuwkoop hebben de gezamenlijke kerken in Nieuwkoop het initiatief genomen voor het oprichten van een noodfonds.

Vanuit het oogpunt van christelijke naastenliefde willen we gezamenlijk naar buiten treden om zo een eenheid aan te geven als het gaat om: Omzien Naar Elkaar (O.N.E.). Dit geldt niet alleen voor kerkelijk gebonden inwoners maar voor iedere inwoner van Nieuwkoop.

Er zijn soms situaties van acute nood of zorg waarbij de reguliere instanties niet snel genoeg kunnen schakelen of omdat men net buiten de regeltjes valt. Dan kan het noodfonds wellicht wat betekenen.
Dit kan incidentele financiële ondersteuning zijn maar ook praktische hulp kan worden gegeven. Ook met het oog op de komst van eventuele statushouders lijkt het ons goed om, naast de bestaande organisaties en initiatieven, dat samen als christenen te benaderen en niet iedere kerk voor zich.

Bekijk onze nieuwe folderHet jaarverslag 2019 is beschikbaar.

Onze nieuwe folder is klaar en wordt verspreid op diverse locaties in de gemeente Nieuwkoop. U kunt de folder hier inzien of downloaden.

Op 5 april 2017 is de stichting opgericht en dat is met alle leden gevierd!
Meer informatie leest u in het nieuwsbericht "Officiële start Noodfonds Nieuwkoop O.N.E.".

Mocht u meer informatie willen ontvangen of vragen hebben, dan kunt u contact met het noodfonds opnemen via het contactformulier van onze website.