Kinderhulp

Ook in 2019 zet Kinderhulp zich weer in voor kinderen die opgroeien in armoede. Voor veel dingen kun je terecht bij de gemeente, of bij Jeugdfonds Sport en Cultuur, Stichting Leergeld of Jarige Job. Maar soms is er iets nodig dat zij niet kunnen bieden. Dan is Kinderhulp er! Zo zorgen we er met z’n allen voor dat iedereen mee kan doen.

0-3 jaar
Kinderhulp is er ook voor de allerkleinsten. Voor bijvoorbeeld een kinderstoel, een buggy, kinderkleding of babyzwemmen. Ook het aanschaffen van een complete babyuitzet is erg duur. Gelukkig kun je vaak van alles lenen van vrienden of goedkoop aanschaffen via marktplaats. Als er toch nog wat mist kan een bijdrage van Kinderhulp helpen.

4-17 jaar
Voor kinderen van 4–17 jaar is vaak veel geregeld. Ze kunnen sporten via Jeugdsportfonds en via Leergeld krijgen ze een laptop of een fiets. Toch kan de financiële situatie zo beperkt zijn dat ze alsnog buiten de boot vallen. Omdat hun bril voor de derde keer kapot is gegaan en de verzekering pas over twee jaar weer uitkeert, bijvoorbeeld. Of omdat er geen geld is voor een winterjas, of voor het vervangen van het kinderbehang dat echt niet meer cool is voor iemand van 15. En een dagje uit in de vakantie is er al helemaal niet bij. Kinderhulp draagt graag bij, zodat deze kinderen zo min mogelijk negatieve gevolgen ondervinden van de armoede waarin ze opgroeien.

18-21 jaar
Als je 18 wordt moet je van alles zelf gaan regelen – een verzekering, een eigen studie, misschien ga je zelfs op kamers wonen. Een spannende en dure tijd. En als er een beperkt netwerk aanwezig is om op terug te vallen sta je er financieel helemaal alleen voor. Kinderhulp helpt deze jongeren graag op weg met een bijdrage voor bijvoorbeeld kleding, sporten of zelfstandig wonen.

Havo/Vwo
Regelmatig schenkt een sponsor een bedrag speciaal voor een bepaald doel – bijvoorbeeld voor zwemlessen of voor alle aanvragen binnen een specifieke regio. Recent heeft een sponsor een bedrag bij ons onder gebracht speciaal voor kinderen die straks gaan studeren op het HBO of aan de universiteit. Ken je een leerling die kosten maakt om het havo of vwo te volgen? Bijvoorbeeld de kosten van een dure buitenlandreis, tweetalig onderwijs of reiskosten van en naar school? Of bijlessen nodig heeft om uiteindelijk dat havo diploma te kunnen behalen? Vermeld in de brief dat de leerling op het havo of vwo zit. Wij vergoeden jullie toekenning dan vanuit dit budget!

Wilt u een beroep doen op hulp van Kinderhulp.nl, dan kunt u dit via ons doen. Neem contact op het het noodfonds of gebruik het contactformulier om uw hulpvraag voor te leggen.