Heeft u schulden waar u zelf niet meer uitkomt? Of dreigt u in de schulden te raken en weet u niet hoe u dit zelf kunt oplossen? Dan kunt u hulp krijgen van de gemeente.

De voorwaarden die hieraan gesteld zijn, zijn:

  • U woont in de gemeente Nieuwkoop
  • U bent 18 jaar of ouder
  • U kunt en wilt de afspraken nakomen om uw schulden af te lossen
  • U bent gemotiveerd om zelf uw situatie aan te pakken U geeft de gemeente alle overzichten en gegevens die nodig zijn om u te kunnen helpen

Met een schuldhulpverlener van de gemeente kijkt u naar mogelijke oplossingen en samen bepaalt u welke hulp het beste voor u is. De schuldhulpverlening via de gemeente is gratis en wordt uitgevoerd door de gemeente Alphen aan den Rijn.

Bent u zelfstandig ondernemer? Dan kunt geen beroep doen op de schuldhulpverlening. Wel kunt mogelijk een beroep doen op het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen (Bbz).

Meer weten over de schuldhulpverlening of de Bbz?
Neem dan contact op met het Serviceplein via 14 0172 of kom langs op het Serviceplein in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. Het Serviceplein is geopend op maandag van 13:00 tot 16:30 en op de overige werkdagen van 09:00 uur tot 16:30 uur.

De gemeente Alphen aan den Rijn voert de werkzaamheden op het gebied van werk en uitkering uit voor inwoners van de gemeente Nieuwkoop

Artikel van 27-3-2017 overgenomen van de website van gemeente Nieuwkoop